درآمد چیست ؟

درآمد چیست ؟

اگر بخواهیم به زبان ساده بیان کنیم که درآمد چیست باید بگوییم که درآمد همان ورودی های مالی به شرکت می باشند که از منابع مختلف مانند فروش محصولات و خدمات، سرمایه گذاری و … بدست می آیند. کسب درآمد نه تنها برای شرکت ها و کارخانجات، بلکه برای افراد نیز موضوع مهمی به حساب می آید. در این مطلب خواهیم گفت که درآمد چیست و چه انواعی دارد؟

درآمد در حسابداری

منظور از درآمد چیست و چه جایگاهی در حسابداری دارد؟ قطعا کسب درآمد برای شرکت ها، کارخانجات، افراد  و … یک موضوع مهم محسوب می شود و به بیانی ساده، راز بقای آن هاست. اگر یک شرکت درآمد نداشته باشد نمی تواند به حیات خود ادامه دهد و کسب و کار خود را توسعه ببخشد. درآمد شرکت یا افراد از منابع مختلفی کسب می شود که می توان به فروش محصولات و خدمات، سرمایه گذاری و … اشاره کرد. درآمد تاثیرات مختلفی بر روی صورت های مالی شرکت دارد و می تواند سبب مثبت یا منفی شدن تراز شود. در واقع درآمد به عنوان نخستین عاملی محسوب می شود که در صورت سود و زیان نشان داده می شود. به همین دلیل محاسبه، ثبت و نظارت بر آن بسیار مهم است.

 

همین الان نرم افزار حسابداری فروشگاهی را با قیمت استثنایی خریداری کنید

تمام پولی که از طریق فروش محصولات، خدمات، سرمایه گذاری و … در یک بازه زمانی مشخص بدست می آید به عنوان درآمد شناسایی می شود. در شرکت هایی که دامنه فعالیت محدود است، درآمد مساوی با فروش است. چون فروش کالا یا خدمات تنها راه کسب درآمد آن ها محسوب می شود. اما شرکت هایی که از راه های دیگر مانند سرمایه گذاری کسب درآمد می کنند دامنه فعالیت گسترده تری دارند. در حال حاضر تمام شرکت ها موظف به استفاده از نرم افزارهای مالی هستند. هر کدام از آن ها بر اساس نوع کسب وکار خود می توانند از نرم افزار حسابداری مرتبط کمک بگیرند. قطعا نرم افزار حسابداری موبایل فروشی، نرم افزار حسابداری رستوران، نرم افزار حسابداری سوپرمارکت، نرم افزار حسابداری خدمات کامپیوتری، نرم افزار فروشگاهی سوپرمارکت و … نقش مهمی در ساماندهی وضعیت مالی دارند.

معرفی انواع درآمد در حسابداری

انواع درآمد چیست و هر کدام از آن ها چه خصوصیاتی دارند؟ توجه داشته باشید که به جز روش های مذکور در کسب درآمد، روش های دیگری نیز وجود دارند که جزو منابع مالی ورودی به شرکت درنظر گرفته می شوند. به طور مثال کسب وکارها با فروش املاک و دارایی های خود نیز می توانند کسب درآمد کنند. تجزیه و تحلیل افقی و عمودی صورت های مالی باید به درستی انجام شود و درآمد حاصل از فروش اقلام، کالا، خدمات و … از یکدیگر تفکیک شوند.

هنگامی که از صورت سود و زیان صحبت می کنیم درآمد به دو دسته اصلی تقسیم می شود که شامل درآمد عملیاتی و غیرعملیاتی است. مهم ترین دلیل در تفکیک و طبقه بندی درآمد این است که مدیران مالی قادر به تشخیص منبع درآمد باشند تا بتوانند اظهارنظر بهتری راجع به نحوه عملکرد شرکت داشته باشند.

 

درآمد عملیاتی

منظور از واژه ” عملیاتی ” در تعریف درآمد چیست ؟ هنگامی که درآمد شرکت از عملیات یا فعالیت های اصلی بدست آید به آن درآمد عملیاتی گفته می شود. شاید این سوال در ذهن شما به وجود آمده باشد که چگونه عملیات اصلی شرکت را متوجه شویم؟ عملیات اصلی هر شرکت به فعالیت هایی گفته می شود که شرکت برای آن ها تاسیس شده است. بدین منظور می توانید به اساسنامه شرکت مراجعه کنید. به طور مثال اگر شرکت با هدف تجارت گردو تاسیس شده باشد تمام پولی که بر این اساس بدست می آید به نام درآمد عملیاتی شناخته می شود.

 

درآمد چیست

 

اما اگر شرکت مبلغی را از طریق سرمایه گذاری در ملک، بورس و … کسب کرده باشد از حیطه درآمد عملیاتی خارج می شود و به نام درآمد غیرعملیاتی شناخته می شود. تفکیک و جداسازی درآمد عملیاتی از سایر درآمدها اهمیت زیادی دارد. زیرا برخی از شرکت ها برای آنکه وضعیت را سودده نشان دهند و زیان را جبران کنند دست به فروش دارایی هایی همچون زمین و ماشین آلات می زنند.

درآمد غیرعملیاتی

درآمد غیرعملیاتی نقطه مقابل درآمد عملیاتی می باشد و همان طور که در بخش قبل ذکر کردیم به درآمدهایی اتلاق می شود که از فعالیت های غیراصلی یا فرعی بدست می آید. به طور مثال فرض کنید که یک کارگاه نجاری مشغول به تولید مبل است. پولی که از فروش مبل بدست می آید درآمد عملیاتی است و پولی که از فروش ضایعات چوب و براده های چوب حاصل می شوند به نام درآمد غیرعملیاتی شناخته می شود.

اصل تحقق درآمد چیست ؟

یکی از مهم ترین اصولی که در علم حسابداری وجود دارد اصل تحقق درآمد است. بر این اصل می توان گفت که چه زمانی باید درآمد را شناسایی کرد؟ قطعا درآمد زمانی شناسایی می شود که کالا به مشتری تحویل داده شود. در این شرایط باید پرداخت یا عدم پرداخت مبلغ را نادیده بگیریم. اما نحوه پرداخت نقدی یا غیرنقدی آن مشخص شده باشد. نکته مهمی که در اصل تحقق درآمد وجود دارد این است که اگر در مورد پرداخت مبلغ تردید داشتید باید آن را جزو مطالبات مشکوک الوصول در نظر بگیرید. اگر مطالب قبلی وب سایت ما را با دقت دنبال کرده باشید قطعا با مفهومی به نام مطالبات مشکوک الوصول آشنا هستید.

کلام آخر !

حسابداری یکی از پیچیده ترین و در عین حال جذاب ترین مشاغل در جهان محسوب می شود که در اغلب کشورها از جمله ایران، اهمیت زیادی به آن داده می شود. حسابداران دارای رتبه بندی هستند و هر کدام از آن ها در جایگاه ویژه خود مشغول به کار می باشند. معمولا مدیر مالی در هر شرکت، جزو حسابداران ارشد می باشد و سطح معلومات او بسیار بالاست.

 

0 0 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
نظرات
مشاهده همه نظرات